Onnistumisen elämyksiä!

Seuraavan sähköpostiviestin lähetti meille yläkoulun opettaja, joka otti 8. luokkalaisten kanssa koekäyttöön uuden oppimisympäristön joulukuussa 2011.

Minna Collanus, Kilterin koulu:

Hei!

Meillä on mennyt mielestäni hyvin. Oppilailta ei kuulu soraääniä, ovat ymmärtäneet idean. Nyt polynomien kanssa nettivideot ovat olleet käytössä ja niistä on kuulemma ollut hyötyä. Yksi käyttää puhelinta videoihin ja nettipohjaisiin tehtäviin (pääasiassa openmatikka.fi), mutta muut haluavat miniläppärin tai pöytäkoneen vapaana olevassa luokassa. Jannelle lähetinkin jo kommenttia, että ”opetus.tv:n videoista on oikeasti hyötyä”. Ja yksi kokeili oman videon kuvaamista kännykällä. En saanut katsoa, koska se kuulemma sisälsi pari kirosanaa.

Käsitekarttojen värittely tuntuu mielekkäältä, joten yksityiskohtaisemminkin asiat voisi laittaa. Ja oppikirjapulassa olemme testanneet senkin, että kaivetaan vain sisällysluettelosta aihe ja edetään sen mukaan. Mutta tämä ei noilla kaikkein heikoimmilla tietenkään toimi, vaan he tarvitsevat selkeät tehtävät. Aika hyvin olemme myös kurssin aikataulussa, koe on viiden tunnin päästä, kukaan ei vielä ole kokonaan suorittanut kurssia ja viimeinenkin on nyt päässyt alkuun (mutta tuskin pääsee koetta tekemään muun ryhmän kanssa). Seuraava kurssi onkin sitten jo helpompi aloittaa, kun osalla on jo perusteet hallinnassa ja päästään melkein suoraan yhtälöihin.

Oppitunneillä meitä on välillä ollut neljä aikuista 23 lapsen kanssa, mutta olen ollut usein yksinkin. Mitään hirveää katastrofia ei ole syntynyt, minusta kaikki kuitenkin opiskelevat ja jaksavat jo odottaakin opettajaa. Jatkan ehdottomasti samalla tavalla tämän luokan kanssa ja myös seiskan ryhmäni kanssa. Siellä on alkamassa geometrian kurssi ja todella sekalainen sakki tulossa opiskelemaan.

Jos haluat oppilaitteisi motivaation ja innostuksen lisääntyvän merkittävästi matematiikan opetusta kohtaan, kokeile näillä sivuilla kuvattua opetusmenetelmää. Jos haluat kokeilla tätä opetusmenetelmää oman ryhmäsi kanssa, mutta et ole varma miten alottaisit, aloita ottamalla yhteyttä meihin: pekka.peura (at) eduvantaa.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *