Onnistumisen elämyksiä, osa 2!

Martinlaakson lukion lisäksi myös Tikkurilan lukiossa on uusi opetusmenetelmä kokeilussa. Sielläkin sekä opettajan että opiskelijoiden kokemukset ovat erittäin myönteisiä. Opiskelijoiden opiskelumotivaatio, ryhmässä oppiminen ja sitä kautta matematiikan kielellä puhuminen on lisääntynyt.

Satu Sallinen, Tikkurilan lukio:

MAA3 kurssi meni hyvin. Oppilaat olivat innostuneita ja tunnit olivat huomattavasti normaalia energisempiä, myös iltapäivisin. Yleisesti voisin sanoa, että kurssi oli tosi positiivinen kokemus paitsi omasta näkökulmasta, niin myös oppilaiden.

Tuntui, että osaaminen oli heikoillakin oppilailla parempaa kuin aiemmin ja täysin päättömät vastaukset jäivät kokeesta puuttumaan. Eli vaikka ei osattu, ei tarjottu silti mitään ihan järjetöntä, josta näkisi ettei oltu oikeesti ymmärretty yhtään mitään. Hyvät oppilaat pysyivät hyvinä ja nopein teki kurssit MAA3 ja MAA4 sen yhden jakson aikana (arvosanoin 10 & 9).

Mun mielestä tää sopii hyvin kaikille. Jatkan tätä kokeilua ainakin kurssilla MAA4, todennäköisesti pidempäänkin. Innoistuin asiasta ja koen opetusmenetelmän hyväksi.

Satu kysyi myös opiskelijoiden kommentteja kurssin jälkeen. Alla muutama niistä:

  • ”Kerrankin erilaista opetusta, joka ei ole muutos huonompaan suuntaan.”
  • ”Minulla oli kurssilla hauskaa ja innostukseni matikkaan heräsi jälleen.”
  • ”Minulle jäi hyvä mieli kurssista ja tunneille oli mukava tulla.”

Lisää kommetteja: Oppilailta saatu palaute

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *