Oppimisvideot

Teorialuennoista luopuminen voi aiheuttaa opettajille huolen, että oppivatko oppilaat, jos heitä ei opeta.

Teorialuennot voi korvata tähän tarkoitukseen tehdyillä nettivideoilla, joita opiskelijat voivat katsoa kotonaan tai oppitunneilla esimerkiksi omilla älypuhelimillaan korvakuulokkeiden avulla.

Lisäksi henkilökohtaista teoriaopetusta voi antaa yksittäisille oppilaille juuri niiden käsitteiden kohdalta, joissa heillä on puutteita ja jotka ovat sillä hetkellä oleellisia. Vielä tehokkaammin henkilökohtaiset keskustelut toimivat virheellisten ajatusmallien korjaamisessa, varsinkin hiljaisimpien ja ujoimpien oppilaiden kohdalla.

Yksi visio tulevaisuuden oppituntien etenemisestä on sellainen, että kun oppilas siirtyy uuteen aiheeseen, hän voisi ensin katsoa älypuhelimensa tai miniläppärinsä ruudulta lyhyen teoriavideon aiheesta ja sen jälkeen vasta hän yrittäisi ratkoa tehtävää tai kysyä opiskelutovereiltaan tai opettajaltaan apua.

Tarkoituksenmukaisia oppimisvideoita löytyy esim. osotteesta Opetus.tv.

6 thoughts on “Oppimisvideot

  1. Vaikuttaa siltä, että uudistuksen tarkoituksena on ennen kaikkea vapauttaa opettajat työn tekemisestä ja romauttaa oppilaiden osaamistaso ja sitä myöten yo-kirjoitusten tulostaso. Parin vuoden päästä näitä hedelmiä kerätään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *